Concept Cars

GEN.TRAVEL, de zelfrijdende elektrische auto volgens VW

Tijdens het event Chantilly Art & Elegance heeft de Volkswagen-groep de concept car GEN.TRAVEL voorgesteld, een elektrische auto met een moduleerbaar interieur.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 30/09/2022 | Leestijd: 2 min

De Volkswagen GEN.TRAVEL rijdt volledig autonoom en maakt van de bestuurder een passagier die zich kan ontspannen en tijd heeft om andere zaken te doen, zoals werk, rust of entertainment. “De GEN.TRAVEL geeft ons een voorsmaakje van de manier van reizen in de toekomst”, vertelt Klaus Zyciora, designverantwoordelijke van de Volkswagen-groep. “Hij toont hoe autonoom rijden er zal uitzien. De GEN.TRAVEL weerspiegelt het visionaire design van overmorgen voor de mobiliteit van morgen. Efficiënte vormen kenmerken het zeer onderscheidende design. In het tijdperk van technische perfectie en bijna onbeperkte mogelijkheden verandert ‘vorm die de functie volgt’ in ‘vorm die de vrijheid volgt’. De auto wordt niet alleen beter maar ook opwindender dan ooit.”

VW GEN.TRAVEL 2

Advertentie – lees hieronder verder

Moduleerbaarheid

De GEN.TRAVEL beschikt over een uniek en modulair interieurconcept dat je kunt personaliseren voor elke reis of kunt aanbieden als een mobiliteitsdienst. Naargelang de configuratie kunnen tot vier personen plaatsnemen. Voor zakentrips is er de conferentieset-up met vier comfortabele zetels en een grote tafel in het midden van het interieur. Zo krijg je een ontspannen omgeving met dynamische verlichting die reisziekte voorkomt.

Met een configuratie voor de nacht kun je twee zetels ombouwen tot twee bedden, kwestie van goed te kunnen dromen. Een innovatief systeem om de passagiers op hun plaats te houden, verzekert maximale veiligheid, zelfs in liggende positie.

Volkswagen heeft aan alles gedacht met het verlichtingssysteem GEN.TRAVEL dat de productie van melatonine stimuleert om de passagiers te helpen inslapen en ontwaken op een natuurlijke manier. Alle elementen van de mens-machine-interface zijn gemaakt van duurzame materialen, met gerecycleerde of natuurlijke materialen.

VW GEN.TRAVEL 3

Huis op wielen

De futuristische lijn van de GEN.TRAVEL is in twee verdeeld. De transparante, glazen cabine is perfect geïntegreerd in het onderste deel, dat alle technische functies herbergt. De rand van het raam bevindt zich op heuphoogte. Erg laag dus, om het uitzicht naar buiten te maximaliseren. Tegelijk zijn de passagiers, wanneer ze plat in de auto liggen, niet onderhevig aan externe invloeden.

VW GEN.TRAVEL 4

De vleugeldeuren van de GEN.TRAVEL vergemakkelijken het in- en uitstappen. De auto is uitgerust met eABC (electric Active Body Control), een actieve ophanging die verticale en zijwaartse bewegingen zoals accelereren, remmen of bochten nemen vooraf berekent en zo de rijstijl en het traject optimaliseert. Kunstmatige intelligentie en platooning – volledig autonoom rijden in konvooien – worden gebruikt om het rijbereik voor langeafstandsreizen te vergroten. Je hebt het al begrepen: de vele innovatieve concepten van de GEN.TRAVEL zullen nog niet onmiddellijk in de productie-Volkswagens verschijnen.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie