Concept Cars

Mini SE cabrio: naar de dealer trekken, heeft (nog) geen zin

Deze Mini SE cabrio, een 100% elektrisch exemplaar, werd speciaal voor een evenement in de VS ontwikkeld. Het betreft een wagen die enig in zijn soort is en die (voorlopig?) niet in serieproductie gaat…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 23 jul. 2022 | Leestijd: 2 min

Mini Takes the States‘ is een aan de andere kant van de Atlantische Oceaan georganiseerd event dat een heleboel fans van dit zeer populaire model samenbrengt. Het was tijdens deze bijeenkomst dat het merk een unieke cabrioversie van de Mini SE onthulde.

Mini SE cabriolet

Advertentie – lees hieronder verder

Zoals hierboven aangehaald, is de Mini SE convertible (nog) niet bestemd voor massaproductie. We zeggen ‘nog’ omdat het erop lijkt dat de fabrikant dit initiatief gebruikt om de belangstelling van het publiek te peilen. Het goede nieuws is dat de al zeer kleine koffer van het bakje (slechts 160 liter) niet nog miniemer is geworden.

Geen nieuws onder de zon

Op mechanisch vlak veranderde er niets. De cabrio beschikt net als de gesloten Mini Electric over 184 pk en zelfs de autonomie zou dezelfde zijn (230 km WLTP).

Mini SE cabriolet

Wat de acceleratietijd betreft, zou de Mini SE cabriolet 7,7 seconden nodig hebben om van 0 naar 100 km/u te spurten. Zijn stoffen dak wordt elektrisch bediend en de transformatie naar een zonneklopper duurt 18 tellen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie