Concept Cars

Polestar 6, de elektrische roadster komt in 2026

De Polestar O₂, een conceptcar die in maart jongstleden op de Los Angeles Motor Show werd onthuld, zal vanaf 2026 effectief in productie gaan. Je kan deze elektrische roadster zelfs al online bestellen. Let wel, inmiddels is zijn naam omgedoopt in Polestar 6.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 17/08/2022 | Leestijd: 2 min

De Polestar 6 demonstreert de ambities van het merk om een uitstekend compromis te bieden tussen design, technologie en duurzaamheid. De Polestar Precept was daar de voorbode van.

Zijn platform is van aluminium, wat zowel licht als stevig is, en onder zijn strakke huid ligt een krachtig 800 V-systeem dat al bevestigd was voor de Polestar 5. Zijn beschikbare vermogen en koppel zijn meer dan gewoon indrukwekkend – 884 pk en 900 Nm, goed voor een 0-100 km/u-sprinttijd van 3,2 seconden en een topsnelheid van een eveneens zeer smakelijke 250 km/u, wat erg veel is voor een EV.

Advertentie – lees hieronder verder

Polestar 6 2

Gelimiteerd

Om de lancering te vieren, is het merk van plan om 500 genummerde exemplaren te produceren onder de noemer Polestar 6 LA Concept edition. De wagens van deze gelimiteerde editie in  zullen allen in de blauwe ‘Sky’-lakkleur die je hier ziet, gespoten worden. De 21-inch wielen van de conceptcar zouden onveranderd blijven.

Polestar O2

Te zien in de VS

Polestar heeft elektrische tweezitter inmiddels naar de VS verscheept om te worden voorgesteld op de Pebble Beach Concours d’Elegance en tijdens de Monterey Car Week in Californië, van 18 tot 21 augustus 2022. Meer technische details volgen nog.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie