Concept Cars

Polestar O²: de wedergeboorte van het metalen klapdak?

Polestar, de Zweeds-Chinese fabrikant van 100% elektrische auto’s, is volop bezig met de verovering van Europese harten, of probeert dat althans. Het merk heeft nog maar twee modellen op de markt gebracht – de ‘1’ en de ‘2’ – al komt daar hopelijk een uiterst sexy coupé met een klapdak bij. Voorlopig kennen we dit ‘speeltje’ als de O². Of moeten we gewoon ‘zuurstof’ zeggen?

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 03/03/2022 | Leestijd: 2 min

Polestar, ooit een Volvo-tuner en vervolgens een merk op zich, verraste vriend en vijand net geen twee jaar geleden met de Precept, een knappe conceptcar die bol stond van gerecycleerde materialen. Eind vorig jaar is die verdeursberline uitgemond in de Polestar 5, een model waarmee de autobouwer in de nabije toekomst premium-EV’s zoals de Porsche Taycan en de Audi e-Tron GT wil bekampen.

Dat het bedrijf zijn gamma nog verder wil uitbreiden, of daar ten minste over nadenkt, blijkt uit de recente onthulling van de O², een studiemodel in de vorm van een zeer strakke 2+2-cabrio met een hard klapdak die als antwoord zou kunnen dienen op de toekomstige, eveneens 100% elektrische Porsche Boxster (en Cayman).

Advertentie – lees hieronder verder

Polestar O2

De designtaal kennen we al van de Precept, maar de proporties van de zijn natuurlijk helemaal anders. Polestar heeft het over een “herdefiniëring van de sportieve roadster voor het elektrische tijdperk. […] De werd ontworpen om een licht en levendig gevoel achter het stuur te introduceren en biedt een pittige rijervaring dankzij zijn gelijmd aluminium platform dat is afgeleid van de architectuur van de Polestar 5. Minimale rolhoeken, directe besturing en een wendbare elektrische aandrijflijn maken deel uit van zijn DNA”. Veel mooie praat, al is men erbij “vergeten” te vertellen wat de specificaties zijn. Denk aan vermogen, autonomie, gewicht

Extra goed voor het milieu

Polestar 02 interior

Typisch Polestar is dat er serieus wordt uitgepakt met het milieuvriendelijke aspect. De O² beschikt natuurlijk over elektrische spierkracht, maar ook over tal van onderdelen die van een tweede leven genieten. Zo zijn alle zachte interieurdelen vervaardigd van gerecycleerd polyester, inclusief schuim, de lijm, de 3D-gebreide vezels en niet-geweven laminering. Voor het onderstel werden verschillende soorten aluminium gebruikt, ook meestal gerecycleerd.

Gaat deze Polestar in productie?

Polestar O2 convertible

Zeg nooit nooit, maar zover zijn we in ieder geval nog niet. De Polestar 5 is nog altijd niet in productie, hoewel dat een haast identieke tweeling is van de bijna twee jaar oude Precept. Anderzijds laat het merk hiermee zien dat het bereid is om het design van zijn productiemodellen amper te laten afwijken van dat van de stijlstudies. Kortom, als – met de nadruk op als – de effectief de weg vrijmaakt voor een Polestar cabrio die te koop zal worden aangeboden, belooft het een zeer mooi ding te zijn.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie