Auto-industrie

Porsche investeert 500 miljoen in elektrische Cayman

Ook Porsche zet de elektrificatie stevig in met steeds meer nieuwe modellen die aan de stekker gaan. Zo ook de volgende generatie van de 718 Cayman, waarvoor het Duitse merk maar liefst 500 miljoen euro in zijn fabriek in Zuffenhausen investeert.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27/02/2022 | Leestijd: 2 min

De legendarische Porsche-site in Zuffenhausen wordt het zenuwcentrum van de elektrische transitie van het Duitse sportwagenmerk. De Taycan, de eerste 100% elektrische Porsche, wordt daar al geproduceerd en op termijn zullen er nog meer elektrische modellen van de band lopen. Momenteel assembleert men er eveneens de huidige generatie van de 718 en de 911 met verbrandingsmotoren, maar eens die uitgefaseerd zijn, zal deze site nog enkel modellen met een elektrische aandrijving produceren.

Porsche HQ

Advertentie – lees hieronder verder

Voor de opstart van de productie van de Taycan werd enkele jaren geleden al 700 miljoen euro geïnvesteerd in Zuffenhausen en nu komt daar nog eens 500 miljoen euro bij voor de assemblage van de volledig elektrische versies van de volgende generatie van de 718 Boxster en Cayman. Die zijn gebaseerd op het Premium Platform Electric platform (PPE) dat samen met Audi werd ontwikkeld en ook voor de elektrische Macan SUV aangewend zal worden.

Deze elektrische 718 zou er al in 2024 aankomen en sterk geïnspireerd zijn op de Mission R concept car. Voor deze nieuwe sportwagen spreekt Porsche over een gewicht van 1.650 kg, een vermogen tot 500 pk en een autonomie tot 400 km. Er zouden versies met zowel achterwiel- als vierwielaandrijving ontwikkeld worden en de batterij wordt wellicht geleverd door Valmet.

Porsche 718 Mission R21

Volledig elektrisch aanbod?

De lancering van de elektrische 718 kadert in het plan van Porsche om tegen 2030 80% van zijn gamma te elektrificeren om zo zijn CO2-neutraliteit te garanderen en meteen te anticiperen op de ban op wagens met verbrandingsmotoren die de Europese Unie in 2035 wil opleggen.

Dat betekent dat ook de 911 ooit op een elektrische aandrijving zal moeten overschakelen. Deze transitie wil Porsche echter zo lang mogelijk uitstellen om het zuivere karakter van deze iconische sportwagen te behouden.

Wellicht komt er eerst nog een plug-in hybride aandrijving of zal er gebruik gemaakt worden van synthetische brandstoffen om een 100% elektrische variant zo lang mogelijk af te wenden. Duitsland heeft in ieder geval aangeven niet te willen overschakelen op uitsluitend elektrische auto’s.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie