Concept Cars

Renault 5 TURBO 3E: sensationeel driftmonster

De Renault R5 blaast dit jaar 50 kaarsen uit en dat wordt gevierd met deze TURBO 3E, een elektrische conceptcar die met name liefhebbers van driften in de zevende hemel moet brengen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 27 sep. 2022 | Leestijd: 3 min

“2022 wordt een jaar vol verrassingen” was de belofte die Renault in januari jongstleden heeft gedaan. Een mooi voorbeeld van zo’n verrassing is de wedergeboorte van de Renault 5, het iconische model dat inmiddels een halve eeuw oud is.

Eerbetoon

R5 TURBO concept car 2

Advertentie – lees hieronder verder

We zijn inmiddels ruim negen maanden verder en mogen kennismaken met de 100% elektrische Renault R5 TURBO 3E, een duidelijk eerbetoon aan de 5 Turbo en Turbo 2 van weleer. Dat is zoals je kan zien geen gewone auto, wel een driftmonster met achterwielaandrijving en veel vermogen en koppel. Het betreft bovendien een strikte tweezitter waarvan de motoren – één voor elk achterwiel – zich achteraan bevinden. De batterijen, met een totale capaciteit van 42 kWh, kregen op hun beurt een plaats in het midden toegewezen, onder de vloer.

R5 TURBO concept car 3

Glijspecialist

De aandrijflijn van de R5 TURBO 3E is gemonteerd op een buizenchassis en produceert 380 pk en 700 Nm. Vanuit stilstand 100 meter afleggen, lukt in 3,5 seconden (3,9 seconden in de driftmodus), terwijl de topsnelheid 200 km/u bedraagt. Het vermijden van obstakels wordt vergemakkelijkt door een stuurhoek van meer dan 50°.

R5 TURBO concept car 4

Echt en virtueel

Voor youtubers die een gymkhana‘tje willen doen, is de R5 TURBO 3E uitgerust met een dozijn dozijn camera-aansluitingen, zowel binnen als buiten. Het interieur zit tsjokvol schermen (10 in totaal!) en er werd duidelijk inspiratie uit de gamewereld gehaald.

Wie deze Renault in het echt wil aanschouwen, moet op de stand van het merk op de Mondial de l’Auto 2022 zijn. Dit autosalon gaat door van 17 tot 23 oktober in Parijs.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie