Crash

2000 pk sterke Lamborghini crasht tijdens dragrace

Tijdens een dragrace-evenement in het Australische Sydney is een met twee turbo’s uitgeruste Lamborghini Huracán (naar verluidt goed voor 2000 pk aan vermogen) in de muur beland. Daar zijn ook beelden van.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 30 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

In de video – zie onder dit artikel en opgenomen door een toeschouwer in het Sydney Motorsport Park – is te zien hoe de Italiaanse supercar tijdens de dragrace van zijn pad afwijkt en niet gecorrigeerd wordt. Het gaat er dan ook zeer snel aan toe, waardoor er eigenlijk zo goed als geen foutenmarge is.

De getunede Huracán verloor grip, met als gevolg dat zijn neus naar rechts zwenkt. Als in een flitst crasht de bolide tegen een stalen vangrail, waarna hij terug op de baan vliegt, om vervolgens nog eens met zijn achterwerk onzacht in aanraking te komen met het harde metaal.

Advertentie – lees hieronder verder

Engelbewaarder

Lamborghini Huracan crash

Dat de Lamborghini serieus beschadigd raakte, ligt voor de hand. Zijn voorkant werd volledig vernield en ook van zijn achterzijde vlogen de onderdelen in het rond. De bestuurder kwam er gelukkig zonder verwondingen vanaf. Voor de volledigheid: die man heet Mohamad Alameddine en daarvan wordt vermoed – of toch volgens Sky News – dat hij banden heeft met de Alameddine-misdaadfamilie en de Comanchero-bende.

Straffe beelden

Meerdere bezoekers hebben het incident gefilmd. Wij tonen hieronder de versie van ene Mosart, die de amateurbeelden op YouTube heeft gezwierd. Waarvoor dank.

Screenshot: ©Instagram Super Fails

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon