Crash

5 politiewagens in de prak tijdens achtervolging met VW Golf

Een spectaculaire politieachtervolging die enkele dagen geleden in Duitsland plaatsvond, eindigde in mineur voor maar liefst vijf patrouillewagens. De arm der wet zat een Volkswagen Golf met valse nummerplaten op de hielen.

Geschreven door Joris Bosseloo | 15/04/2022

Nadat een alerte burger de politie had gecontacteerd omdat een antracietkleurige VW Golf IV ‘verdacht’ aan het rijden was op een industrieterrein in de stad Ahlen, ging de politie polshoogte nemen. Ter plaatse trof men effectief zo’n Golf aan.

Meteen bleek dat de bestuurder iets te verbergen had, want nog voor een identificatiecontrole kon gebeuren, stoof de Volkswagen weg. Dat was het begin van een wilde rit door verschillende steden.

Advertentie

Van kwaad naar erger

Polizei

Op een autosnelweg ging het van kwaad naar erger. De chauffeur vond er niets beters op dan verschillende politieauto’s van de weg te duwen en zelfs te rammen om zichzelf als het ware te bevrijden. Uiteindelijk verloor de 40-jarige man de controle over zijn stuur nadat de wagen begon te slippen. Voor de agenten was dit de gelegenheid bij uitstek om hem klem te rijden.

Peperdure interventie

In totaal raakte vijf politiebusjes van de merken Ford en Mercedes beschadigd, waarvan enkele ‘pertes-totales’. De Golf was eveneens zwaar gehavend en moest net zoals de patrouillewagens getakeld worden.

VW Golf crash

In de auto van de verdachte, die met valse E-nummerplaten reed (bedoeld voor elektrische auto’s, nvdr) werd onder andere een wapen gevonden. De chauffeur werd aangehouden en overgebracht naar een polikliniek. Eén politiebeamte geraakte lichtgewond.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook