Crash

Zelfrijdende Tesla flatert tijdens bètatest (VIDEO)

Tesla laat klanten momenteel volop experimenteren met het ‘Full-Self Driving’-pakket, een volautomatische piloot. Uit ten minste één van deze particuliere bètatests kunnen we afleiden dat zo’n zelfrijdende Tesla nog niet onfeilbaar is…

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/02/2022

In de afgelopen maanden zijn er al meerdere video’s opgedoken van flaterende Tesla’s waarvan de modus ‘Full-Self Driving’ is ingeschakeld. Nu is het opnieuw van dattum. Het gaat niet om zware incidenten, maar wel om even bij stil te staan.

Welkom in San Jose

De eigenaar van de elektrische auto in kwestie onderwierp zijn vierwieler aan een zogenaamde stresstest in de binnenstad van San Jose. Het is algemeen geweten dat zelfrijdende Tesla’s doorgaans goed hun werk doen op snelwegen, maar dat stadsverkeer nog steeds een uitdaging vormt. Als je zo meteen de beelden onder dit artikel bekijkt, zal je snappen wat we bedoelen.

Advertentie

De YouTube-video toont aanvankelijk een aardig presterende Tesla. Een eerste figuurlijke alarmbel gaat af wanneer de wagen door het rood rijdt, en daarna nogmaals op het moment dat artificiële intelligentie toch niet zó intelligent blijkt te zijn.

Tesla Self Driving

Op een gegeven moment is namelijk te zien dat de EV naar rechts afdraait, om vervolgens in de war te raken van een aantal paaltjes die de rijbaan afscheiden van het fietspad. Wat er vervolgens gebeurt, kan je raden: de Tesla knalt tegen één van de paaltjes, nog voordat de bestuurder had ingegrepen om de controle over te nemen (door bijvoorbeeld uit te wijken of te remmen).

De schade achteraf viel mee (enkel lakschade), al valt hier sowieso een les uit te trekken voor Tesla en alle andere constructeurs die zich op de markt van autonome voertuigen willen begeven.

Om het trouwens allemaal nog wat erger te maken, is het niet bij die ene fout gebleven. Iets later verwart de autopiloot bijvoorbeeld sporen met de weg, wat natuurlijk evenmin de bedoeling zou mogen zijn. Nogmaals: de zelfrijdende auto is nog niet voor morgen…

Bron: Carscoops

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook