Dream Cars

5 opmerkelijke weetjes over de Aston Martin Valkyrie Spider

De ultieme Aston Martin Valkyrie geeft zich bloot in zijn Spider-versie. Die is net zo extreem als de coupé, met een rijervaring aan boord van deze dakloze hypercar die nog dichter aanleunt bij wat de Formule 1-piloten ervaren! 

Sébastien Vanhouche | Gepubliceerd op 17/08/2021 | Leestijd: 1 min

1. Een nieuwe naam

Aston Martin Valkyrie Spider

Met deze nieuwe aanwinst in het gamma van het Engelse merk breekt Aston Martin zijn eigen gevestigde codes door hem Spider te noemen, en niet Roadster of Volante. Al enkele decennia gebruikte de constructeur deze twee benamingen voor zijn cabrioletversies, met uitzondering van de Valkyrie. Deze Spider kreeg dan ook een unieke naam voor een auto die dat evenzeer is.

Advertentie – lees hieronder verder

2.  De snelste cabriolet ooit!

Nog steeds centraal achteraan vinden we de 1155 pk sterke V12 hybride motor die tot 11.000 opm kan klimmen en al aanwezig is in de versie met vast dak. Deze ongewijzigde krachtbron laat deze Valkyrie toe om de snelste en meest extreme cabriolet ooit geproduceerd door Aston Martin te worden.

3.  330 km/u

Aston Martin Valkyrie Spider

Over het algemeen is de maximumsnelheid van een cabriolet iets lager dan die van de coupé. Maar de versterkte constructie van deze Spider maakt het mogelijk om een top van 330 km/u te claimen met de haren wapperend aan de wind, en 350 km/u met het dak geplaatst. Deze prestaties werden mogelijk dankzij een extreem verfijnde aerodynamica die de turbulentie minimaliseert.

4.  Nauw verwant met F1

Deze Valkyrie Spider zou de sensaties die Formule 1-coureurs aan boord van hun machine ervaren nog beter moeten imiteren.  Tegen 240 km/u in track mode is dit ongelooflijke voertuig in staat om meer dan 1.400 kg downforce te genereren, allemaal dankzij de elementen zoals in een echte racebolide.

5.  Slechts 85 stuks!

Aston Martin Valkyrie Spider

Dit geweldige Engelse product zal in een beperkte reeks worden gebouwd. Er worden slechts 85 exemplaren van geassembleerd. Aston Martin hoopt in 2022 met de leveringen te beginnen. Geïnteresseerd? Na een ongekende toeloop volgens de constructeur, zal het nodig zijn om je op een wachtlijst te plaatsen, waarna je misschien door het merk zelf wordt geselecteerd. Over de prijs zwijgt men in alle talen…

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie