Dream Cars

5 straffe feiten over de Radford Type 62-2

De recent uit zijn as herrezen koetswerkbouwer Radford presenteerde met veel pracht en praal in de Verenigde Staten zijn nieuwe creatie, de Type 62-2. Deze supercar brengt een eerbetoon aan een Lotus met dezelfde naam die door een bijzonder persoon is ontwikkeld.

Sébastien Vanhouche  | Gepubliceerd op 14/08/2021 | Leestijd: 2 min

1. Ontwikkeld door Jenson Button 

Radford Type 62-2

Achter deze prachtige creatie zit een zekere Jenson Button, de ex-wereldkampioen Formule 1! Het bedrijf Radford maakt zijn comeback dankzij de samenwerking van drie mannen die besloten om de kleine constructeur nieuw leven in te blazen: Mark Stubbs, ontwerper, Ant Anstead, journalist, en Jenson Button. Deze laatste nam ook intens deel aan de ontwikkeling van deze eerste creatie.

Advertentie – lees hieronder verder

2. Een eerbetoon aan de Lotus Type 62 de 1969! 

Radford Type 62-2

Zet de twee auto’s naast elkaar en de gelijkenis is opvallend. Zeker, de tijden zijn veranderd en het lijdt geen twijfel dat Radford’s herinterpretatie veel moderner is. Maar zelfs met het gebruik van technologieën zoals LED’s, camera’s in plaats van spiegels of wifi, is de link met de Lotus onmiskenbaar. Deze verwevenheid tussen de twee fabrikanten gaat ook veel verder dan enkel het koetswerk.

3. Gebaseerd op de Lotus Emira 

Radford Type 62-2

Deze Type 62 neemt een groot deel van de technische basis van de recente Lotus Emira over, inclusief de motor. Centraal achteraan vinden we de V6 3.5 l Toyota die al aanwezig is in de Engelse wagen. Hij kan zijn kracht naar de achterwielen sturen via een handgeschakelde transmissie zoals in de Lotus of, en dit is ongekend, via een 7-versnellingsbak met dubbele koppeling.

4. Niet en, maar 2 wagens! 

Radford Type 62-2

Radford presenteert 2 versies van zijn Type 62-2. De eerste draagt de kleurstelling van de originele Lotus en heet Gold Leaf.  Zijn V6 ontwikkelt dan 507 pk! De tweede is minder radicaal. De motor van de Classic produceert slechts 436 pk en heeft een soberdere stijl. Merk op dat ook al het vermogen kracht en de kleur verschillen, hun gewicht vrijwel identiek is en onder de symbolische kaap van 1 ton ligt!

5. Slechts 62+12 exemplaren

Radford Type 62-2

Slechts 62 exemplaren van deze herinterpretatie van de Radford’s Classic zullen het daglicht zien. De Gold Leaf wordt zelfs nog exclusiever met een productie van amper 12 stuks. De koetswerkbouwer zegt dat de eerste auto’s begin volgend jaar bij de klanten afgeleverd zullen worden.  Het tarief is niet bekend, maar wellicht zullen deze twee schoonheden, ongeacht hun versie, niet voor een prikje van de hand gaan.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie