Dream Cars

650 S Le Mans, beperkte reeks bij McLaren

In 19895 zette McLaren een mooie prestatie neer tijdens de 24 Uren van Le Mans. Destijds traden vijf F1 GTR-modellen aan in de etmaalrace, ze haalden allen de finish en twee wagens gingen met een eerste en een derde plaats aan de haal. Om de 20ste verjaardag van deze dubbelslag te vieren, komt McLaren met een bijzondere versie van de 650 S die beperkt blijft tot 50 exemplaren. 

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen werd ontwikkeld door Special Operations en werd 650 S Le Mans gedoopt. Deze McLaren verschilt van zijn soortgenoten en maakt een knipoog naar de vijf  F1 GTR LM- straatlegale modellen die destijds vlak na deze hoogdag werden gebouwd.

Deze 650 S Le Mans heeft recht op een vernieuwde snuit en er staat een “snorkel” op het dak waardoor er extra verse lucht naar de motor kan worden gevoerd. Het design van de 19 en 20 duim grote velgen  is geïnspireerd op dat van de F1 GTR LM-velgen. Verder komen er carbon ceramische remmen met oranje remzadels. Men voorziet een extra spoiler, een splitter vooraan en een aangepaste achterbumper, allemaal van carbon. De “Gris Sarthe”-koetswerkkleur is een link met het model uit 1995. Binnenin zien we zwart leer en alcantara. De specifieke stoelen dragen bovendien Le Mans-insignes die in reliëf in de hoofdsteunen zijn verwerkt.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua motorisatie zien we geen evoluties. De 650 S gebruikt nog steeds de 3,8 liter grote biturbo V8-motor die 650 pk levert. McLaren vraagt iets meer dan 320.000 euro voor al dat moois !

Vindt u dat deze beperkte serie een hommage brengt aan de F1 GTR LM ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon