Dream Cars

AMG-GT3 : racemonster gebruikt nog steeds de legendarische AMG-V8

Op het salon van Genève zien we niet alleen dagdagelijkse wagens die we op elke hoek van de straat zien. Er staan ook echte racewagens voor gentlemen drivers die aantreden in de diverse GT-kampioenschappen. Eentje daarvan is de GT3-oefening op basis van de Mercedes AMG-GT.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 3 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze AMG-GT3 is een volbloed racewagen die met slechts één doel werd gebouwd : indruk maken op de McLaren 650S GT3, de BMW M6 GT3 en zelfs de Lamborghini Huracán GT3. Qua look moet dat in elk geval lukken. De circuitwagen maakt het verschil met een erg radicaal uiterlijk en een vleugje neo-retro.

Het silhouet van deze AMG-GT3 is iets fijner en beschikt over extra luchtinlaten. Verder krijgt hij bredere wielkasten en het radiatorrooster is een knipoog naar de 300 SL uit de jaren vijftig. Het spreekt dat hij over een geweldige achtervleugel beschikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur van deze circuitbolide is al even indrukwekkend als het koetswerk. Men maakt veel gebruik van carbonvezel en het stuur lijkt op dat van een F1-wagen. Er wordt zelfs een digitaal tellercluster voorzien.

Mercedes-AMG GT neemt 911 Turbo in het vizier! (08-10-14)

Onder de motorkap van deze AMG-GT3 vinden we een geëvolueerde versie van de 6,3 liter grote V8-motor die we eerder zagen in de SLS AMG GT3. Op dit ogenblik weten we dat de motor aan een sequentiële zesversnellingsbak wordt gelinkt. Over de exacte prestaties van de motor werden voorlopig nog geen details vrijgegeven. Nog even geduld …

Bent u benieuwd naar de klank van deze AMG-GT3 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon