Dream Cars

Nieuwe supercar voor de politie van Abu Dhabi

De politiediensten van de Verenigde Arabische Emiraten maken er een erezaak van om regelmatig in exclusieve wagens te paraderen. Sinds enkele jaren is er een ware wedloop tussen de politievloot van Abu Dhabi en die van Dubaï om over de meest begeerlijke wagens te beschikken. In het spelletje “Wie doet beter ?” heeft Abu Dhabi zopas extra punten gescoord.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Ze hebben immers pas hun Lykan Hypersport ontvangen. Deze supercar is van Libanees fabricaat en kost een slordige drie miljoen euro. Constructeur W-Motors houdt het overigens bij een oplage van 7 exemplaren. Het is vandaag nog niet zeker of deze zeldzame vogel zal worden ingezet voor patrouillewerk of slechts zal worden gebruikt voor parades op feestdagen.

In deze Lykan Hypersport gebruikt men een flat-six turbomotor van 3,7 liter die werd gebouwd bij RUF. De motor ontwikkelt een forse 750 pk en levert 1.000 Nm aan trekkracht. Hij komt met een sequentiële zesversnellingsbak. Met dat potentieel spurt deze Lykan Hypersport in amper 2,8 seconden naar 100 km/u en hij haalt een topsnelheid van 395 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Volvo S60 : dit is de volgende dienstwagen van onze politiediensten (05-05-15)

Kortom, de politie van Abu Dhabi heeft er een nieuw en bijzonder exclusief speeltje bij. Tot nu toe beschikten ze al over een Rolls-Royce Phantom, Nissan GT-R-modellen en enkele Chevrolet Camaro’s. Deze nieuwe aanwinst is wellicht een luis in de pels voor de politie van Dubai die al een Bugatti Veyron, een Aston Martin One-77, een McLaren P4-12C en een Mercedes SLS AMG bezitten.

Wat vindt u van het wagenpark van de ordediensten van Abu Dhabi en Dubaï ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon