Alfa Romeo GTV, 600+ pk sterke hybride, ben jij dat?

Alfa Romeo is druk in de weer met de ontwikkeling van zowel een nagelnieuwe 8C als van een GTV. Vooral laatstgenoemde zal niet meer vergelijkbaar zijn met zijn voorwielaangedreven voorganger met maximaal 240 paarden in stal. Reken binnenkort op een hybride met vierwielaandrijving en 600+ pk!

Alfa Romeo GTV, 600+ pk sterke hybride, ben jij dat?

GTV staat voor Gran Turismo Veloce en dat wil zoveel zeggen als “snelle GT”. Alleen maakte hij die naam in de jaren ’90 niet waar zoals eigenlijk had gemoeten. Akkoord, de GTV was niet alleen met viercilinders maar ook met een V6 beschikbaar maar zelfs met dat blok in de neus kon hij niet overtuigen als echte sportwagen. Dat hij puur op de vooras werd aangedreven, hielp nog minder. (foto boven: clubalfa.it)

GTV

Maar nu staat er dus een volledig nieuwe GTV op stapel. Zoals je op de afbeelding hierboven kan lezen – en zoals we al langer wisten – wordt dat een hybride met meer dan 600 pk, vier zitplaatsen, vierwielaandrijving en een ideale 50/50-gewichtsverdeling. Vooral dat laatste gegeven is wat een sportwagen nodig heeft. Nog (minstens) twee jaar wachten, dat dan weer wel…

Alfa Romeo bevestigt comeback GTV en 8C