Dream Cars

Aston Martin ontwikkelt elektrische Rapide

Het Britse prestigemerk is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een elektrisch voertuig. Zopas gaf het een teaserbeeld vrij van de nieuwe Rapide E.

Geschreven door Belga | 15/09/2018

Deze Aston Martin Rapide E zit in zijn laatste ontwikkelingsfase en zou reeds volgend jaar op de markt komen. Het Britse merk deed hiervoor beroep op de knowhow van William Advanced Engineering. Intussen werd ook al enige technische informatie vrijgegeven.

De Rapide E zal beroep doen op twee elektromotoren die samen meer dan 650 pk en 950 Nm koppel leveren. Zij halen hun energie uit een 65 kWh / 800V accupakket dat een rijbereik van ongeveer 320 kilometer garandeert. Uiteraard zullen ook de prestaties van topniveau zijn met een sprint van 0 tot 100 km/u in ongeveer 4 seconden.

Advertentie

Aston Martin toonde nog slechts een gedeelte van de zijkant van de wagen. Maar verwacht wordt dat de Rapide E een evolutie zal zijn van de bekende berline met enkele uiterlijke retouches die ook een gunstigere stroomlijn zullen opleveren. Volgens de eerste berichten zal er slechts een beperkte reeks van 155 exemplaren worden geproduceerd. Over de prijs werd nog niets gezegd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's