Dream Cars

Aston Martin Vanquish S als eerbetoon aan Red Arrows (+VIDEO)

De Q maatwerkafdeling van Aston Martin heeft andermaal een uniek exemplaar gebouwd op basis van de Vanquish S. Met deze Red Arrows-versie wil de constructeur hulde brengen aan het acrobatieteam van de Britse luchtmacht.

Geschreven door Gert Verhoeven | 11/04/2017

Hij werd gebouwd op vraag van de Aston Martin-dealer uit Cambridge. Deze Vanquish S krijgt een knalrood koetswerk. De kleur is een reproductie van het rood dat voor de vliegtuigen van het eskadron wordt gebruikt. Verder zien we details met blauw en rood, de kleuren van de Britse vlag. Er zijn ook enkele elementen die verwijzen naar de Union Jack. Het dak is volledig van carbon gemaakt en het is een knipoog naar de bult van de Falcon-gevechtsvliegtuigen. 

De link met het Britse leger is veel duidelijker binnenin omdat de stoelen hetzelfde embleem krijgen als het acrobatieteam. Ze werden bovendien met kakikleurig leer bekleed. Diezelfde kleur zien we ook op enkele dashboardelementen en ze wordt ook voor de stiknaden gebruikt.

Advertentie

Aston Martin Cambridge zal negen exemplaren verkopen en elke bolide wordt gesigneerd door één van de piloten van de Red Arrows. Elke wagen wordt ook met twee racehelmen, een vest, een bagageset en een bijhorend schaalmodel geleverd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook