Dream Cars

Bugatti Chiron slaat alle records!

Op het autosalon van Genève toont Bugatti de vervanger van de Veyron. De nieuweling wordt Chiron gedoopt en kan nog hallucinanter cijfers voorleggen dan zijn voorganger.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 1 mrt. 2016 | Leestijd: 2 min

De Bugatti Chiron kan met haast onwezenlijke cijfers uitpakken. Zijn motor levert 1.500 pk en 1.600 Nm tussen 2.000 en 6.000 tpm, wat hem aan een topsnelheid van 420 km/u helpt. De 8 liter grote W16 wordt door vier turbo’s beademd en op die manier spurt hij in amper 2,5 (!) seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid zal andermaal voor nieuwe records zorgen. De auto is immers bij 420 km/u elektronisch begrensd voor straatgebruik maar de teller loopt tot – hou je vast – 500 km/u!

Een ander cijfer dat u zal doen duizelen, is de prijs van deze jongste telg uit Molsheim want die bedraagt maar liefst 2,4 miljoen euro. Dat is ongeveer 2,5 keer de prijs van de Veyron bij diens lancering. Het kostenplaatje zou echter geen hinderpaal mogen vormen voor de 500 klanten die het voorrecht hebben om deze Chiron aan hun collectie toe te voegen.

Advertentie – lees hieronder verder

Al onder de indruk?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon