Dream Cars

De nieuwe Corvette komt naar Europa

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/05/2021

Goed nieuws voor liefhebbers van ‘American muscle’, want de negende generatie van de Corvette zal ook in Europa worden verkocht. Dit nieuws werd bevestigd door Chevrolet.

Het gaat om de , de eerste uit een lange rij met een middenmotor, uitgerust met het . Van zijn atmosferische 6,2-liter V8 loopt het vermogen en koppel op tot zo’n 500 pk en 637 Nm, goed voor een topsnelheid van meer dan 310 km/u en een 0-100 km/u-sprinttijd van een kleine 3 seconden. De Europese marktintroductie zal nog deze herfst plaatsvinden en het model zal zowel als coupé als cabrio worden verkocht.

Volledig uitgerust

Europeanen hebben dus alleen recht op de topversie, die naast meer vermogen dan het standaardmodel ook over andere banden (Michelin Pilot Sport 4S), een elektronisch sperdifferentieel, aerodynamische aanpassingen enzovoort beschikt. Voorts kan de klant rekenen op zaken als een head-updisplay, een geluidsinstallatie van Bose, verwarmde en geventileerde stoelen, een binnenspiegel met camera en dergelijke meer.

Prijzen?

Voor België zijn ze niet bekend, al kregen we te horen dat Duitse klanten minstens 99.000 euro (coupé) of 106.000 euro (cabrio) moeten neertellen.

Lees ook