Dream Cars

De nieuwe Mustang Shelby GT500: Beestig!

De Shelby GT500, de meest brutale Mustang is bijna klaar en daarom krijgen we een eerste teaser onder ogen waarop de wagen langs boven is te zien. Vooral de geperforeerde motorkap valt op en dit maakt meteen duidelijk dat de krachtige motor die eronder zit, heel veel koeling nodig heeft.

Geschreven door Gert Verhoeven | 31/05/2018

Na de Mustang EcoBoost met de viercilindermotor en de Mustang GT V8, was de Shelby GT350R tot nu toe de meest extreme versie van de Mustang. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt die laatste aangedreven door een V8-motor die 533 pk levert.

Dat is lang niet slecht, maar het komt niet eens in de buurt van deze nieuwe GT500! Hier verwachten we ons aan een vermogen van 700 pk, zodat deze Mustang meteen een concurrent wordt voor de Dodge Challenger SRT Hellcat en bovendien in staat moet zijn tot geweldige acceleraties. Het vermogen werd nog niet officieel bevestigd, maar op deze foto is duidelijk te zien dat de motorkap danig werd opengewerkt en er werd eveneens een vaste achterspoiler gemonteerd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook