Dream Cars

Evora GT410: met de genen van de meest ultieme Lotus

De jongste maanden is het Lotus-gamma gestaag blijven groeien. Vandaag toont de Britse sportwagenfabrikant de vervanger voor de Evora Sport 410. Deze nieuwe Lotus Evora GT410 Sport neemt enkele elementen over van de meest extreme straatlegale Lotus; de GT430.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Hoewel de motoren van de Evora GT410 Sport en de GT430 vergelijkbaar zijn, zien we op dat vlak nauwelijks aanpassingen. De 3.5 liter grote V6 met compressor van de GT410 Sport levert nog altijd 410 pk en 420 Nm vanaf 3.500 opm. De veranderingen moet men vooral zoeken op vlak van aerodynamica.

De Lotus Evora GT410 Sport kan ook genieten van het werk dat werd verricht bij zijn grote broer, de GT430 want de bumpers (voor- en achteraan) werden aangepast en zijn voortaan van composietmateriaal vervaardigd. Het is ook opvallend dat de GT410 Sport 50% meer neerwaartse druk op de achteras krijgt, in vergelijking met zijn voorganger. De wagen in zijn geheel zet 28 kg minder gewicht op de weegschaal vergeleken met de uittredende versie van de Sport 410. Vooral de titanium uitlaatlijn maakt het verschil.

Advertentie – lees hieronder verder

Er worden ook nog accessoires voorzien om de prestaties nog verder te verbeteren. Zo bestaan er twee types demping, een versie met 2 zitplaatsen of een 2+2 configuratie. De basisprijs ligt rond de € 112.000.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon