Lamborghini Urus is raceklaar

Lamborghini Squadra Corse ontwikkelde de Urus ST-X, een raceversie van de prestigieuze SUV voor een nieuwe rallycross competitie voor cross-overs.

Lamborghini Urus is raceklaar

Bij Squadra Corse, de race-afdeling van Lamborghini, hebben ze de laatste tijd hun hartje kunnen ophalen. Na de Aventador SC18 tonen de Italianen nu de Urus ST-X. Dit is een raceversie van de nieuwe SUV die werd ontwikkeld voor een nieuwe rallycross competitie waar zowel op asfalt als onverhard zal worden gereden.

Daarvoor kreeg de Urus een aangepaste ophanging, een lichter en stijver koetswerk met de nodige veiligheidsvoorzieningen en extra koeling voor de motor. De krachtbron blijft trouwens zo goed als origineel en kreeg enkel een ruiger klinkende uitlaat aangemeten. Het gaat nog steeds om de 4.0 V8-biturbo die 650 pk en 850 Nm produceert.

In zijn hippe groene verpakking ziet de Urus ST-X er alvast heel sportief en potent uit. De lancering is gepland voor 2020. Het prijskaartje van deze raceversie is nog niet bekend, maar weet dat de ‘gewone’ Urus reeds 208.725 euro kost.