Dream Cars

Lexus bouwt elektrische supercar… met een manuele versnellingsbak!

Lexus is een handgeschakelde versnellingsbak voor elektrische auto’s aan het ontwikkelen. En alsof dat nog niet genoeg is, zal de transmissie present zijn in de productversie van de Electrified Sport, de spirituele opvolger van de machtige LFA, die zich al een poos in zijn conceptuele fase bevindt.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 11 dec. 2022 | Leestijd: 2 min

Het handgeschakelde systeem van Lexus is gebaseerd op software en zou moeten aanvoelen als the real thing. Er is sprake van een koppelingspedaal, een versnellingspook en een toerenteller, net zoals we dat gewoon zijn. Bestuurders zullen met andere woorden op de ouderwetse manier kunnen schakelen, maar ook een bepaalde setup kiezen.

Wendbaar en stabiel

Lexus Electrified Sport

Advertentie – lees hieronder verder

De toekomstige sportkar gaat dus over een handbak beschikken, maar er is meer. Zo is er sprake van een One Motion Grip-stuursysteem. Dat bevat geen mechanische link tussen het stuurwiel en de voorwielen en zou de wagen enerzijds wendbaarder bij lage snelheden maken en anderzijds stabieler op lange rechte stukken. De eerste Lexus die daarmee zal worden uitgerust, is de RZ 450e.

0-100 km/u in 2 seconden en 700 km rijbereik?

Lexus Electrified Sport

Waar de LFA-opvolger (gepland voor 2025) ook mee zal uitpakken, is brake-by-wire-technologie. Details daarover zijn op dit moment van schrijven nog niet bekend en hetzelfde geldt voor de aandrijflijn. Dat het een vierwielaandrijver wordt, staat wel al vast, maar de specificaties en prestaties zijn voorlopig in mysterie gehuld.

We gaan ervan uit dat de Lexus-supersportwagen over minstens twee elektromotoren gaat beschikken (één voor elke as of misschien zelfs één per wiel) en dat de acceleraties vuurwerk zullen opleveren. Lexus lichtte alvast een tipje van de sluier door een 0-100 km/u-sprinttijd van ‘ongeveer 2 seconden’ te voorspellen, alsook een autonomie van 700 km (wat veel is voor een EV). We kunnen amper wachten…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon