Dream Cars

Mercedes-AMG GT neemt 911 Turbo in het vizier!

Op de Mondial de l’Automobile in Parijs was de jongste AMG-oefening van Mercedes een echte eyecatcher. Deze GT oogt uiteraard subliem maar krijgt ook fraaie technologie waarmee hij de Porsche 911 Turbo kan onttronen.

| Gepubliceerd op 8 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

De constructeur geeft deze GT enkele extra rondingen wat hem een fastback-profiel geeft. Kenners zien er zelfs elementen in van de legendarische “Gullwing 300 SL”. Het interieur sluit aan bij de jongste producten van het merk met de ster en maakt gebruik van bijzonder nobele materialen.

Ondanks deze luxe afwerking, valt het op dat deze sportieveling erg compact blijft (hij is 4,54 m lang, 1,93 m breed en 1,28 m hoog). Hij zet tussen de 1.540 en de 1.570 kg op de weegschaal en beschikt over een ideale gewichtsverdeling (47/53 %). Zijn 4 liter grote V8-motor zit centraal voorin gemonteerd en de versnellingsbak rust op de achteras.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor de aandrijving gebruikt AMG een V8-motor met een droge cartersmering. De motor wordt door twee turboladers beademd en er zijn twee versies beschikbaar. De minst performante GT-versie levert 462 pk (600 Nm) terwijl de GTS-variante is goed voor 510 pk en 650 Nm. De V8 wordt enkel geleverd met een versnellingsbak met zeven verhoudingen en een dubbele koppeling.

Een extra dosis koolstofvezel voor de Mercedes-AMG GT (24-11-15)

Met een dergelijk potentieel mag u zich aan een lyrische klank en vooral potige prestaties verwachten. Mercedes-AMG stelt voor de GT een spurtje van 0 tot 100 km/u in 4 seconden en een top van 304 km/u in het vooruitzicht. De GTS zou de klus in 3,8 tellen klaren en haalt 310 km/u.

Gelooft u dat deze GT de Porsche 911 Turbo in verlegenheid brengt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon