Dream Cars

Porsche 918 Spyder : dit is het 918de en laatste exemplaar

In de volgende weken zal een gefortuneerde eigenaar de sleutels van zijn Porsche 918 Spyder krijgen. Deze sleuteloverhandiging is iets bijzonder want de nieuwe eigenaar ontvangt de laatste918 die wordt gebouwd, de 918de om precies te zijn. De constructeur uit Zuffenhausen gaf immers aan dat de productie beperkt zou blijven tot dit aantal.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 24 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De laatste versie van deze Porsche 918 Spyder werd eind vorig jaar verkocht. De wagen liep minder dan twee jaar (21 maanden) na de start van de productie van de productielijn. De lancering van een dergelijke beperkt geproduceerde wagen heeft inmiddels heel wat andere prestigieuze constructeurs geïnspireerd. We denken bijvoorbeeld aan de exclusieve LaFerrari en de McLaren P1. Wat die laatsten betreft, moeten we er wel aan toevoegen dat ze over minder verfijnde technologie beschikken, vergeleken met deze Duitse concurrent.

De Porsche is met 887 pk misschien iets minder krachtig dan zijn rivalen, maar het is de enige die volledig elektrisch kan rijden, een normverbruik haalt van 3 l/100 km en amper 70 g CO2/km uitstoot. Wat meer is, een Rondje over de Nordschleife van de Nürburgring klokt hij af in minder dan 7 minuten (6,57”).

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe het verder gaat ? Porsche zou aan een opvolger werken voor de 918 Spyder. Het ziet er naar uit dat we daarover op het salon van Frankfurt meer te horen zullen krijgen. De laatste teaser die we zagen was een mysterieus model onder een doek dat naast de Le Mans winnaar werd geparkeerd. We wachten vol ongeduld tot september !

Denkt u dat de technologie van de 918 nog voor een ander model zal worden gebruikt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon