Dream Cars

Rolls-Royce Phantom VIII: nieuwe koningin van de weg (+VIDEO)

Rolls-Royce heeft de voorbije nacht de nieuwste generatie Phantom onthuld. De stijl blijft even weelderig als bij zijn voorganger en op technisch vlak zet hij en grote stap voorwaarts.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28/07/2017 | Leestijd: 2 min

Na 13 jaar trouwe service gaat de Phantom VII met pensioen en is het tijd voor een gloednieuwe generatie. De nieuweling krijgt een aluminium platform waardoor de wagen niet alleen lichter maar ook stijver wordt. Door het lagere gewicht zal hij ook minder plomp rijden.

De Phantom wordt ook voor het eerst aangedreven door een bi-turbo motor. Hat gaat nog steeds om de 6 en “drie kwart” liter grote V12-motor waarvan het vermogen werd opgetrokken naar 563 pk. Het koppel van 900 Nm staat al paraat vanaf 1.700 omwentelingen en zal vooral worden gewaardeerd door bestuurders die door een stadsomgeving schrijden.

Advertentie – lees hieronder verder

Binnenin is er nog steeds een vorstelijk plaatsaanbod. Zowel de aankleding als de uitrusting is van het beste wat er vandaag in de autosector beschikbaar is (individuele stolen, minibar…). Klanten kunnen zelfs beroep doen op een eigen designer om de horizontale band op het dashboard te ontwerpen. De Rolls is echter helemaal bij de tijd met een volledig digitaal dashboard en een rist aan rijhulpmiddelen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie