Dream Cars

Rolls-Royce Wraith in een rode verpakking

Rolls-Royce stelt de St. James Edition voor, een speciale reeks van de Wraith, die zich onderscheidt door de unieke rode lak van zijn koetswerk.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19/07/2015 | Leestijd: 2 min

De Wraith blijft de krachtigste Rolls-Royce die ooit gebouwd werd: zijn V12 is goed voor 632 pk en het koppel van 800 Nm staat paraat vanaf 1500 t/min. Uiteraard laat dit een stevig tempo toe! De sprint van 0 tot 100 km/u wordt in slechts 4,4 seconden afgehaspeld. Een cijfer dat normaal enkel door sportwagens wordt gerealiseerd…

Voor deze nieuwe speciale reeks gebaseerd op de Wraith raakte Rolls-Royce niet aan het vermogen, maar pakte wel het esthetische aspect van deze lange coupé aan. De St. James Edition onderscheidt zich door een koetswerk in een unieke rode lak die zeker de aandacht zal trekken.

Advertentie – lees hieronder verder

Het bijzondere karakter komt verder tot uiting in de aluminium radiator grille of de verchroomde deurklinken en raamomlijstingen. Er waren inderdaad al veel discretere Rollsen.

We bemerken ook de velgen met 5 spaken op die eveneens bijdragen tot het “sportiever” voorkomen van de Wraith, ook al spreekt Rolls-Royce liever van een “dynamisch” aspect.

Het Engelse merk uit Goodwood gaf nog geen details vrij van het interieur van deze speciale reeks, maar zonder twijfel zullen de toekomstige eigenaars zich kunnen neervleien in een decor dat afgewerkt is met de beste materialen en tal van exclusieve details.

Vindt u dat deze Rolls-Royce Wraith St. James Edition trouw blijft aan de geest van Rolls-Royce ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie