Dream Cars

Spectaculaire lancering van de nieuwe Jaguar XF

De groep Jaguar –Land Rover heeft de gewoonte om een nieuw product met de nodige luister te onthullen. Dat was ook het geval bij de voorstelling van het prototype dat de toekomstige Range Rover Evoque cabrio in de tunnels van het Crossrail project en nieuwe de XE werd met een helikopter boven London gevlogen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Op 24 maart zal Jaguar haar nieuwe XF in wereldpremière onthullen. Deze XF moet een waardige concurrent worden voor de BMW 5-Reeks en de Mercedes E-Klasse. Hij zal voor het eerst getoond worden tijdens een spectaculaire show op een kabel.

Voor deze presentatie van de XF doet men een beroep op Jim Dowdell, een getalenteerd Brits stuntman. Hij zal voor het eerst in de geschiedenis trachten om over een kabel (gespannen over te de Thames) te rijden. Uiteraard zal hij deze evenwichtsoefening doen aan het stuur van de nieuwe Jaguar XF. De constructeur herinnert er fijntjes aan dat dit de lichtste wagen binnen zijn segment is.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze oefening zal uiteraard via streaming over de ganse wereld te zien zijn. Op die manier zal men ook een eerste glimp krijgen van het lijnenspel van deze jongste Jag. De constructeur zal de wagen pas op 1 april onthullen op het salon van New York. Daar zullen ook de technische specificaties worden bekend gemaakt. Op dit ogenblik weten we enkel dat het platform van de XF lichter is geworden en dat de wagen ook over de recente Ingenium motoren (die ook in de XE zitten) zal beschikken. Het spreekt dat de nieuwe XF gevoelig zuiniger zal zijn dan de huidige versie, ook de CO2-emissie wordt naar omlaag bijgesteld. We kijken nu al uit naar het salon van New York.

Gaat u dinsdag live kijken naar de internationale voorstelling ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon