Dream Cars

Twee brutale Dodge Challenger Demons onder de hamer

Het wordt steeds lastiger om een exemplaar van deze sprintkampioen te vinden, maar volgende maand worden er meteen twee geveild. De ene is grijs, de andere heeft een rood koetswerk, maar ze beschikken beide over een duivelse V8.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 19 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Die V8-motor meet 6,2 liter en wordt voorzien van een grote compressor waardoor deze Dodge Challenger Demon liefst 840 pk levert. Al dat vermogen gaat naar de achteras zodat deze krachtpatser in amper 2,3 seconden van 0 tot 100 km/u spurt. Dit was een record toen dit model op de markt kwam.

Begin april wordt het grijze exemplaar met serienummer 0589 door RM Sotheby's geveild in Fort Lauderdale (Florida). Hij heeft amper 4 mijl op de teller en de prijs wordt tussen de 135.000 en de 150.000 dollar geschat.

Advertentie – lees hieronder verder

Het andere exemplaar gaat enkele dagen later onder de hamer in Palm Beach en wordt verkocht door Barrett-Jackson. Het gaat om een rode Demon en ook dit model heeft nauwelijks 6,5 mijl op de teller. Hij beschikt zelfs nog over de plastic beschermstrips op de bestuurdersstoel en de motor.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon