Unieke Bugatti voor prijs van 8 Chirons en 3 Ferrari’s

Je bent ‘m misschien al tegengekomen in een nieuwsoverzicht, deze Bugatti die toepasselijk La Voiture Noire werd gedoopt. In een andere kleur zal je hem trouwens ook nooit zien, aangezien het om een uniek exemplaar gaat. Dat is ook van zijn belachelijk hoge prijskaartje af te leiden.

Unieke Bugatti voor prijs van 8 Chirons en 3 Ferrari’s

Belastingen inbegrepen, heeft de klant maar liefst 16,7 miljoen euro voor deze Bugatti neergeteld. Naar verluidt was dat Ferdinand Piëch, de ex-CEO van Volkswagen en tevens kleinzoon van Ferdinand Porsche. Was hij met dat geld in België komen shoppen, had hij 8 nieuwe Chirons kunnen kopen (waarop de La Voiture Noire uiteraard op gebaseerd is) en was er nog genoeg duit over voor de aankoop van 3 Ferrari’s van het type 488 GTB.

Inspiratie werd gevonden in de Type 57 SC Atlantic, een rijdend kunstwerk uit de jaren ’30, en elk onderdeel zou met de hand gemaakt zijn. Let ook op de 6 uitlaatpijpen.

5 niet te missen modellen op het Autosalon van Genève

Motorisch veranderde er trouwens helemaal niets. En alsof dat moest: de donorauto telt niet minder dan 16 cilinders en produceert 1.500 pk.