Dream Cars

Vanaf 2018 maakt Kia jacht op Mercedes !

In de toekomst wil Kia een topberline lanceren. Tenminste, dat is wat de constructeur vertelt in een interview met journalisten van het Franse blad Autocar in Parijs naar aanleiding van de Mondial de l’Automobile. Uit dat gesprek blijkt dat de GT Concept die in 2011 werd getoond ook zal worden gebouwd. De wagen zal ten vroegste eind 2016 op de markt komen en het wordt een concurrent voor de Audi A7 Sportback, de Mercedes-Benz CLS en de Porsche Panamera.

| Gepubliceerd op 8 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Met deze “premium” berline wil Kia haar imago op de Amerikaanse markt opkrikken. We weten nu al dat Kia een krachtige motor voorziet. Diverse goed ingelichte bronnen hebben het over een V6 3.3 T-GDI, een turbomotor met rechtstreekse benzine-inspuiting die 395 pk en 534 Nm levert.

Kia overweegt ernstig om dit model te lanceren al heeft de constructeur het licht nog niet op groen gezet om de productie op te starten. In het beste geval zal de wagen in een eerste fase op de Amerikaanse markt worden gelanceerd. Dat zal ten vroegste in 2016 gebeuren en hij zou pas in een tweede fase naar het Oude Continent komen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op de motorshow van Los Angeles spraken de verantwoordelijken van het merk zelf over een eventuele productie. Ze stelden evenwel meer realistische data voorop want ze hopen dat deze berline ten vroegste tegen 2018 zijn weg naar de dealer zal vinden. Dit is een wijze beslissing, want je kan maar beter met een degelijk product komen aanzetten als je met Duitse referenties wil meten …

Gelooft u dat deze Kia een maat is voor zijn Teutoonse rivalen ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon