Dream Cars

Video : de FXX K aan het werk on circuit

Van 26 tot 28 juni vinden de Ferrari Racing Days plaats op de Hungaroring, een circuit in Hongarije. Het evenement is bedoeld voor Ferrari-liefhebbers en de constructeur uit Maranello heeft bepaalde klanten beloofd dat ze enkele rondjes mogen draaien met hun recent geleverde FXX K.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 15 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Om die reden werden enkelen onder hen recentelijk uitgenodigd voor een private testsessie op het “Enzo en Dino Ferrari”-track van Imola. Een en ander werd georganiseerd door Ferrari Corse Clienti, de afdeling die verantwoordelijk is voor het Ferrari FXX K-programma. Van deze testsessie werd door ene Marchettino ook een video gemaakt. Die beelden kan je vandaag ook op Youtube bekijken en het is een lust voor het oog én het oor.

Een Ferrari FXX K zie je immers niet elke dag op circuit, de supercar heeft een prijskaartje van ruim 2,5 miljoen euro en de productie blijft beperkt tot 40 exemplaren. De wagen zelf werd enkel met het oog op circuitgebruik ontwikkeld. Het is dan ook de ultieme variante van de LaFerrari. Hij komt met een bijzonder verfijnde aerodynamica maar beschikt ook over een V12-motor, goed voor 860 pk. Die wordt aan een elektromotor – die 190 pk sterk is – gelinkt. Met die tandem beschikt de gefortuneerde Ferrari-rijder over een potentieel van 1.050 pk en 900 Nm aan koppel. Kortom, deze ‘raket’ spurt in minder dan 3 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 350 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Zet deze video van de FXX K u ook aan het dromen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon