Dream Cars

Video : Porsche daagt McLaren uit op circuit!

Een tweekamp tussen twee wagens is steevast het moment van de waarheid en wordt vooral door autojournalisten naar waarde geschat. Deze discipline wordt nog vele malen interessanter wanneer het om een strijd tussen twee supercars gaat. Jethro Bovington van het Britse magazine Evo kan er van meespreken. Hij zette de Porsche 918 Spyder naast de McLaren P1 op het circuit van Anglesey.

| Gepubliceerd op 28 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Het is niet de eerste keer dat deze titanen elkaar ontmoeten. Zo zagen we recent een filmpje waarin men de acceleratietijden mat in een soort dragrace (een acceleratiewedstrijd op een rechte weg). Daar ging de McLaren als eerste over de eindmeet. Hij dankte de overwinning aan zijn hogere vermogen en vooral het lagere gewicht.

Om de pret niet te bedreven, vertellen we u niet wie bij deze nieuwe proef de beste tijd liet afklokken. De beelden en de commentaar bij onderstaande video lonen absoluut de moeite om ze zelf te bekijken. Het is belangrijk te weten dat deze chrono’s op dezelfde dag, of liever in dezelfde omstandigheden, werden opgemeten.

Advertentie – lees hieronder verder

Los van het verschil in vermogen, hadden beide wagens ook een ander type band. De Porsche kon rekenen op Michelin Pilot Sport Cup 2, een erg radicale band. De McLaren stond op een meer conventionele Pirelli P-Zero Corsa. Maar omdat deze Pirelli geen blijf wist met het monsterlijke koppel van de McLaren, besloot de journalist om Pirelli P-Zero Trofeo op de P1 te leggen.

Wie van de twee klokte volgens u, na de bandenwissel, de beste tijd ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon