Dream Cars

Waarom deze Subaru Impreza peperduur is

Deze Subaru Impreza RB5 WR Sport van 1999 is een zeldzaamheid. Het gaat om een eerbetoon aan wijlen racepiloot Richard Burns, die in 2005 overleed. Er werden er slechts 444 exemplaren van gebouwd en dit voorbeeld in kwestie wordt nog meer begeerd aangezien het een 170 met WR Sport-specificaties betreft.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 27/02/2021 | Leestijd: 1 min

Het wordt nog mooier, want deze rallywagen voor de openbare weg heeft in zijn hele leven amper 6.400 km afgelegd. Zoals je kan zien, verkeert hij dan ook in een absolute topstaat.

237 pk en 350 Nm

Impreza RB5

Advertentie – lees hieronder verder

De Impreza RB5 WR Sport is herkenbaar aan zijn 17-inch Speedline-wielen, koplampen met een “RB5“-afdekking, een door Prodrive ontwikkelde versnellingspook met korte slag, Alcantara-stoelen en een blauwe metalliclak voor het exterieur. Het WR Sport-pakket voegde een grote achterspoiler, een gewijzigde ECU, een gekatalyseerd uitlaatsysteem en een Prodrive intercooler toe, dit alles voor een totaal vermogen van 237 pk en 350 Nm.

Duur speelgoed

Impreza RB5 plaque

Contempo Concept plaatste dit rechtsgestuurde model te koop in Hongkong – het is van oorsprong een ‘Britse’ auto – en vroeg er omgerekend 77.300 euro voor. Een hoog bedrag, maar zijn lage kilometerstand en exclusieve karakter (het gaat om nummer 351 van 444) maken natuurlijk veel goed. Hij was dan ook behoorlijk snel de deur uit.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie