Dream Cars

Wat is het Pebble Beach Concours d’Elegance?

Het Pebble Beach Concours d’Elegance, dat meer dan een halve eeuw geleden van start ging samen met de Monterey Car Week, is een belangrijke showcase geworden voor alle automerken. Maar hoe is dit mooie verhaal begonnen? 

Geschreven door Sébastien Vanhouche   | 18/08/2021

Het Pebble Beach Concours d’Elegance is een geweldig auto-evenement dat in 1950 voor het eerst werd georganiseerd. Het werd bedacht door een club van autoliefhebbers die elkaar ontmoetten op de golfbaan van Pebble Beach.

Gelegen op ongeveer 200 km ten zuiden van San Francisco is deze plek de ontmoetingsplaats bij uitstek voor verzamelaars van exclusieve auto’s geworden.

Oorspronkelijk waren hun juweeltjes verdeeld in drie categorieën, maar intussen hebben andere klassen hun opwachting gemaakt. Er is in het bijzonder de “Preservation class” die de mooiste auto’s beloont die nog in hun originele staat verkeren!  

Een feestweek!

concours d’élégance de Pebble Beach,

Deze statische wedstrijd is zeker niet het enige evenement! Dit autofestival duurt eigenlijk een hele week en staat bekend als de Monterey Car Week.  Met zoveel oldtimers worden er natuurlijk ook enkele veilingen georganiseerd.

Niet alle voertuigen gaan de weg op. Maar als ze dat toch doen, leveren ze geen half werk en vechten ze zelfs een robbertje uit op het circuit! Tijdens deze feestweek van de auto vinden namelijk ook tal van oldtimerraces plaats.

Verleden en toekomst

concours d’élégance de Pebble Beach,

Het is duidelijk dat er tijdens deze week allerlei auto’s in Monterey te vinden zijn. Racewagens of verzamelauto’s, ze zijn allemaal piekfijn opgepoetst om hier te schitteren.

De afgelopen jaren is dit concours zo populair geworden dat constructeurs van over de hele wereld dit evenement gebruiken om nieuwe conceptauto’s en ultra-beperkte reeksen te onthullen.

Primeurs 

Ook dit jaar waren er weer tal van uitzonderlijke auto’s. Zo stelde Audi zijn Skysphere concept voor. Dit volledig elektrische voertuig zit boordevol schermen, kan verlengd worden en zelfs zijn persoonlijkheid veranderen! Soms kort en sportief, soms lang en comfortabel tijdens het autonoom rijden.

Audi Skysphere

Maar het hoogtepunt van de show van deze editie van 2021 was ongetwijfeld de wedergeboorte van de Lamborghini Countach.

Lamborghini Countach 2021

In tegenstelling tot de Duitser zal deze Italiaan wel in productie gaan, weliswaar voor slechts 112 exemplaren. Beide bolides zijn uitgerust met een hybride V12 van 800 pk!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook