Zart Mercedes V-klasse: De ultieme VIP-shuttle?

Het Russische bedrijf Zart transformeert tal van automodellen van verschillende merken in rijdende salons om ‘u’ tegen te zeggen. Deze Mercedes V-klasse Geneva is daar een mooi voorbeeld van…

Zart Mercedes V-klasse: De ultieme VIP-shuttle?

Zart viseert overduidelijk rijke klanten. De happy few, zeg maar, zij die vinden dat niets mooi of luxueus genoeg kan zijn. Deze V-klasse is een rijdend kantoor voor zakenmensen die voortdurend op de baan zijn zijn, een ideaal transportmiddel voor sterren met vliegangst en de ultieme VIP-shuttle die voor een zachte overgang zorgt tussen een eersteklasvlucht en de luxesuite van een hotel.

Het interieur van deze Geneva Edition biedt een uitzondelrijk comfort, ook al blijft zijn uiterlijk discreet. De meest geavanceerde versie biedt slechts twee zitplaatsen achterin, maar het gaat dan natuurlijk wel over echte loungezetels.

Reken daarbij een uitschuifbare bar (elektrisch, uiteraard), airco met een koolstoffilter en een 40-inch 4K-tv. Slapen kan ook, want de stoelen vallen om te vormen tot een luxueus ligbed en er is akoestische beglazing en speciale deurisolatie voorzien. De prijs is weliswaar navenant: tel tussen 100.000 en 200.000 euro, afhankelijk van de afwerking.