Elektrisch

De opvolger van de Lotus Elise bekent kleur

De opvolger van de Lotus Elise wordt 100% elektrisch. De vraag is niet alleen of dat model in staat zal zijn om zijn voorvaders op benzine te doen vergeten, maar ook of hij even betaalbaar zal zijn. Wat dit laatste betreft, gaan we je moeten teleurstellen.

Geschreven door Joris Bosseloo | 24/10/2021

Je wist het of je wist het niet, maar de productie van de Lotus Elise, Exige en Evora werd enkele weken geleden werd stopgezet ten gunste van de Emira. Dat wil echter niet zeggen dat de Elise/Exige geen opvolging krijgt. In zekere zin toch.

Mogen we eigenlijk wel over een opvolger spreken?

Da’s een goede vraag, want de Emira is het allerlaatste benzinemodel dat Lotus produceren zal. De nabestaanden van de Elise, als we ze zo mogen noemen, worden met andere woorden 100% elektrisch en zullen gebruik maken van het nieuwe E-Sports platform van het Britse merk, dat voor het grootste deel in Chinese handen ligt. De lancering ervan staat pas op de agenda van 2026.

Advertentie

Elektrisch = zwaarder?

Daar kan je inderdaad niet onderuit vanwege de batterijen, al beweert het Britse magazine Autocar dat zijn chassis 37% tenminste lichter zal zijn dan dat van de Evora. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Lotus Evora

Véél krachtiger

Weg dus met de benzinemotor (al jaren van Toyota), en “welkom” een elektrocentrale waarvan wordt beweerd dat die 476 pk zal ontwikkelen. Niet slecht voor een instapmodel, en dat belooft voor toekomstige Lotussen die hoger op de ladder zullen staan.

De kans zit erin dat er uiteindelijk zelfs een elektrische Esprit op de markt zal komen. Als Ford de naam ‘Mustang’ op een SUV-op-stroom mag plakken, dan mag alles.

Een zeer dure instapper

Lotus Elise Exige Final Edition

Het woord ‘instapmodel’ is relatief als je weet dat er nu al over de zeer hoge prijs van 120.000 euro voor de elektrische Elise-opvolger wordt gesproken. Dat is ongeveer het dubbele van wat de laatste Elise op benzine kost. Lotus wil duidelijk meer ‘premium’ worden.

Artikelfoto: Lotus Evija

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook