Elektrisch

Lunaz gaat los op de Aston Martin DB6

Het Britse bedrijf Lunaz, gespecialiseerd in de ombouw van oldtimers naar elektrische auto’s, heeft zich over de Aston Martin DB6 gebogen.

Geschreven door Maxime Hérion | 18/10/2021

Na modellen van Bentley, Jaguar, Rolls-Royce en Range Rover heeft Lunaz een Aston Martin DB6 van een elektrische aandrijving voorzien. Dat doet de firma vanaf nu ook met jouw exemplaar – indien je dat wenst en je ervoor wil betalen, natuurlijk.

Lunaz Aston Martin DB6

Advertentie

De DB6 werd tussen 1965 en 1971 gebouwd en kreeg toen een 4-liter zescilinder-in-lijn motor met een vermogen van 282 pk onder de kap. Er werden amper 1.967 exemplaren van geproduceerd, waardoor het een van de meest begeerde auto’s van zijn tijd was.

Diepgaand werk

Telkens als Lunaz een oud model onder handen neemt, is de procedure dezelfde. Het bedrijf gaat op zoek naar een exemplaar om te restaureren en eens dat gevonden is, wordt de wagen volledig gedemonteerd, gezandstraald en opnieuw opgebouwd met een maximum aan originele onderdelen. En vanzelfsprekend wordt de origele benzinemotor vervangen door een elektrische.

Lunaz Aston Martin DB6 electric

Wat de batterij betreft: de DB6 by Lunaz gaat prat op 80 tot 120 kWh. De beloofde autonomie bedraagt max. 410 km, wat redelijk behoorlijk is. Over het vermogen van de auto werd niets vrijgegeven, maar volgens de verwachtingen zou dat in hetzelfde bereik liggen als dat van de oorspronkelijke zespitter.

Vakmanschap

Elke door Lunaz omgebouwde wagen is uniek en houdt rekening met de wensen van de klant. Op vraag wordt er dus ook moderne apparatuur geïnstalleerd, zoals automatische airconditioning en/of een multimediasysteem.

Duur!

Lunaz electric Aston Martin DB6

Vanzelfsprekend wordt telkens een hoge prijs betaald. Deze DB6 kost, inclusief de donorauto weliswaar, zomaar eventjes € 865.000.

Lunaz?

Lunaz models

Lunaz werd in 2019 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en is erin geslaagd om zijn klantenkring alsmaar uit te breiden. Een van de aandeelhouders van de onderneming is niemand minder dan ex-voetballer David Beckham.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook