Oldtimers

Brits bedrijf maakt oude Range Rovers elektrisch

De Britse onderneming Lunaz, specialist wat de elektrificatie van oldtimers betreft, neemt de klassieke Range Rover onder handen en uiteraard mag dat wat geld kosten.

Geschreven door David Leclercq | 07/01/2021

De toonaangevende specialist als het om de elektrificatie van oudere modellen gaat, maakt in totaal vijftig Range Rovers die tussen 1987 en 1994 werden geproduceerd elektrisch, opgedeeld in twee versies met de klinkende namen ‘Town’ en ‘Country’. Het verschil zit ‘m vooral in de wielbasis (de eerste is de lange versie).

Opgewaardeerd

Range Rover Lunaz

De door Lunaz uitgevoerde werkzaamheden starten vanaf een kale romp, die met een nieuw koetswerk wordt bedekt, met daaronder uiteraard de technologie van het bedrijf. Vanzelfsprekend blijven de elektrische Range Rovers vierwielaangedreven. Waar ze ook recht op hebben, is luchtvering, anti-rollbars en overmaatse remmen.

Binnenin wordt de moderniteit voortgezet met een infotainmentscherm en eigentijdse airconditioning, maar steevast geserveerd met een retro-sausje.

De prijs?

Niet verslikken, maar de Britse firma eist ruwweg 270.000 per exemplaar, belastingen niet meegerekend. Toch nog steeds geïnteresseerd? Dan heb je brute pech want ze zijn alle vijftig al verkocht. De eerste leveringen zullen in principe vanaf de volgende zomer plaatsvinden.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Je vindt ‘m gegarandeerd op www.autoclassic.be

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook