Elektrisch

Porsche: een concurrent voor de Tesla Model 3 en BMW i4?

Uit goede bron hebben we vernomen dat Porsche op het punt staat om groen licht te geven voor een 100% elektrische sedan die kleiner is dan de huidige Taycan. De basis van die “baby-Taycan” zou hij met de toekomstige, eveneens elektrische Macan delen, maar niet alleen daarmee.

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/06/2021

Dat de Porsche Macan, de compactste SUV van het Duitse merk, binnenkort  beschikbaar zal zijn in een 100% elektrische versie, hadden we al verkondgd. Hij zal het EV-gamma dat momenteel uitstluitend uit de Taycan bestaat, verrijken. Maar dat zal waarschijnlijk niet de enige zijn, want volgens Carscoops werkt Porsche naarstig aan wat je een baby-Taycan zou kunnen noemen: een kleinere vierdeurs dus die ook alleen maar stroom lust. Met dat model zou de constructeur uit Stuttgart de strijd willen aanbinden met kleppers zoals de BMW i4 en de Tesla Model 3.

Elektrische 911?

Of er op korte termijn ook een elektrische Porsche 911 in de pijplijn zit, betwijfelen we. Onze uitleg daarover vind je hier. Wel zeker is dat de fabrikant zo veel mogelijk EV’s wil verkopen om hun ecologische voetafdruk (of toch wat de uitstoot van hun modellen betreft) miniem te houden zodat ze aan de strenge Euro 7-norm kunnen voldoen.

Samenwerking met Audi

Beide modellen zullen in samenwerking met Audi worden ontwikkeld, dat momenteel grote sier maakt met de (RS) e-tron GT die we onlangs in Zolder zijn tegengekomen tijdens onze circuittest van de M3/M4. Anders gezegd: ze zullen allemaal over hetzelfde onderstel en dezelfde motoren en batterijen beschikken.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook