Fun

203 in plaats van 90 : zijn AMG werd al na 12 km aan de kant gezet !

De Mercedes C63 AMG is een fantastische berline. Onder de motorkap zit een V8-motor die 457 pk levert en in staat is om deze berline in 4,8 seconden naar 100 km/u te katapulteren. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Kortom, dit is geen auto voor onervaren handen. Het bewijs ? In Frankrijk kon een gelukkige nieuwe eigenaar slechts 12 kilometer genieten van zijn dragster. 12, kilometer, u leest het correct …

| Gepubliceerd op 5 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Wees gerust, de man is niet van de weg geraakt in de derde bocht, hij werd slechts geflitst. Het spreekt dat zoiets met een wagen van dit kaliber hard aankomt ! De bestuurder, uit de regio van de Charante-Maritime, had duidelijk niet het geduld om de motor deftig op bedrijfstemperatuur te laten komen. Vlak nadat hij de wagen had opgehaald bij de dealer in de Dordogne (Bergerac om precies te zijn) kon hij zich niet langer beheersen en vloerde hij het gaspedaal. Het resultaat liet niet op zich wachten want de plaatselijke gendarmes flitsten hem aan 203 km/u op een “départementale”. Omdat de maximum toegelaten snelheid daar slechts 90 km/u bedraagt, zorgde dit voor een heus schandaal.

De honger naar lyrische acceleraties was voor de bestuurder van korte duur. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Als hij geen recidivist is, riskeert de laagvlieger een boete van 1.500 euro. Verder kan men hem zes punten van zijn rijbewijs aftrekken en men kan een rijverbod van maximum drie jaar opleggen.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dergelijke straffen voldoende streng of net niet streng genoeg ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon