5 amper bekende weetjes over Tesla

Tesla is op een zeer korte tijd een bijzonder bekend merk geworden. Maar kende je deze 5 feiten al over de Californische fabrikant?

5 amper bekende weetjes over Tesla

1. Tesla bouwt niet alleen auto’s

Oorspronkelijk opgericht om auto’s te bouwen, veranderde Tesla Motor Company zijn naam in 2017 (in Tesla Company) om zonnepanelen en elektrische toepassingen voor thuis te ontwikkelen.

2. Elon Musk is niet de oprichter

De zeer charismatische Elon Musk is niet de oprichter van het bedrijf, dat in 2003 werd opgericht door twee ingenieurs (Martin Eberhard en Marc Tarpenning). Musk werd pas in 2007 CEO van Tesla.

3. De vlinderdeuren van de Model X kunnen handmatig open

De achterdeuren van de Model X zijn absolute blikvangers, maar niet bijzonder praktisch in gebruik. Na een ongeval is het zelfs mogelijk dat ze niet reageren, ook al is de situatie veilig. In dat geval moet het luidsprekerrooster worden verwijderd om toegang te krijgen tot een metalen lipje waarmee de deur handmatig kan worden geopend. Daar heb je wel wat spierkracht voor nodig.

4. Tesla heeft effectief al winst gemaakt

Hoewel het gerucht de ronde doet dat Tesla nooit winst heeft gemaakt, dan is dat niet helemaal waar. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting twee keer in het groen gestaan. Dat is een stuk minder dan de generalistische fabrikanten, maar dat lijkt de prijs te zijn die je betaalt als je de auto-industrie wilt revolutioneren.

5. Tesla’s zijn praktisch aan de grond gelijmd

Door het zware gewicht van de accu’s in het chassis is het voor Tesla-modellen zo goed als onmogelijk om op hun zij te rollen.