Aston Martin van Daniel Craig kost 700.007 dollar

Een Aston Martin DBS Superleggera, die werd aangepast door Daniel Craig, de acteur die de rol van James Bond speelt sinds 2006, wordt door een grote Amerikaanse winkelketen voor een stevig prijsje aangeboden.

Aston Martin van Daniel Craig kost 700.007 dollar

In de volgende James Bond, No Time to Die, die voor 2020 voorzien is, speelt Daniel Craig de beroemde geheimagent voor de vijfde maal sinds Casino Royale in 2006. Dit personage was steeds gelinkt aan Aston Martin, en in dit laatste meesterwerk zelfs meer dan ooit.

Wellicht deed daarom de befaamde Amerikaanse winkelketen Neiman Marcus, die naar goede gewoonte elk jaar van de diensten van beroemdheden gebruik maakt, beroep op Daniel Craig om een Aston Martin Superleggera speciaal aan te passen, waarop die dan een plaatsje in zijn prestigieuze kerstcatalogus kreeg. De aanpassingen hadden betrekking op het koetswerk dat in diepblauw werd gelakt, een kleur die eveneens in het interieur opduikt. Aan de 715 pk sterke V12 5,2l werd niet geraakt.

Van deze speciale Aston Martin zullen slechts zeven exemplaren geproduceerd worden en telkens hoort daar ook een speciaal Omega Seamaster 300M uurwerk bij. De kopers van deze wagens krijgen eveneens tickets voor de avant-première van de volgende James Bond, die in april 2020 uitkomt. De prijs van dit exclusief stel wielen: 700.007 dollar of ongeveer 628.500 euro. Twaalf procent van de verkoopprijs zal overgemaakt worden aan « The Opportunity Network » ter ondersteuning van educatieve programma’s.