1. BMW M3 E30

De meest gezochte M3, die je kippenvel bezorgt door zijn pure rijervaring, maar ook het koud zweet als je je mispakt aan zijn limieten, stond helemaal bovenaan ons lijstje. We kunnen begrijpen dat de Kerstman het moeilijk heeft gehad om er eentje te veroveren, maar in dat geval waren we ook al blij geweest met een 325i Cabrio.

DS

2. Citroën DS

Bij gebrek aan een BMW waren we ook al tevreden geweest met een Citroen DS. Een cabriolet zou het helemaal hebben afgemaakt, maar we zijn al blij met een 23 Pallas of zelfs een ‘gewone’ 19 voor bepaalde redactieleden. Onder de Kerstboom lag helaas geen DS.

Eldorado

3. Cadillac Eldorado Biarritz 1959

Omdat de Kerstman toch een soort symbool van Amerikaans consumentisme is, dachten we dat het misschien gemakkelijker zou zijn om een Cadillac te vinden. Een Eldorado Biarritz uit 1959, het symbool bij uitstek van de grandeur en de decadentie van de Amerikaanse automobiel. Maar neen…

F type

4. Jaguar F-Type

We geven toe dat de modellen die we al aanhaalden niet breed gezaaid zijn. Een Jaguar F-Type daarentegen is helemaal niet moeilijk te vinden en zou ons op de ochtend van Kerst tot een vreugdedansje hebben verleid. Sterker nog, we zouden zelfs niet moeilijk hebben gedaan over de motorversie. Toch lag er ook geen F-Type voor ons.

2 MX-5

5. Mazda MX-5

Het is crisis en de Kerstman is wellicht ook niet gespaard gebleven. Gezien de marktwaarde van de eerder vermeldde modellen kunnen we begrijpen dat de portefeuille van de Kerstman niet kan volgen. Daarom hadden we ook een Mazda MX-5 op ons lijstje gezet. Dit model, liefst een tweeliter versie, zou door de jongste generatie met enthousiasme onthaald worden, zelfs een tweedehandsje zou hen al plezier doen.