Fun

De vreemdste auto in Fast & Furious 9 vliegt (opgepast: spoiler!)

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/07/2021

De nieuwste film van de Fast & Furious-filmreeks loopt in de zalen en de actie spat van het scherm. In dit artikel hebben we het over de vreemdste auto die in Fast 9 voorbijvliegt – letterlijk!

In Fast & Furious 9 (of Fast 9 of F9) zitten de personages Tej en Roman op een gegeven moment in Duitsland, waar ze ontdekken dat de drie mannen die ze daar ontmoeten door het leger worden betaald om raketmotoren te ontwerpen. Eén van die motoren wordt op een aftanse Pontiac Fiero gelegd, de wagen waar we het hier over hebben.

We gaan niet te veel verklappen, maar op een gegeven moment is Dominic Toretto – gespeeld door Vin Diesel – van mening dat er een satelliet die een baan rond de aarde draait, moet worden vernietigd. De enige oplossing is de Fiero, die eerder was ontploft maar opnieuw werd opgebouwd, aan een vliegtuig te koppelen en vervolgens de ruimte in te lanceren. Het eerste plan mislukt, waarna besloten wordt om met de Pontiac tegen de satelliet te knallen. Of de inzittenden het overleven, moet je zelf maar ontdekken.

Pontiac Fiero?

De Pontiac Fiero is een tweezits sportwagen met de motor vlak achter de zetels die van 1983 tot 1988 in productie was. Het was de eerste in massa geproduceerde sportwagen met middenmotor van een Amerikaanse fabrikant, in dit geval General Motors.

Trefwoorden

Lees ook