Fun

Deze Porsche 911 heeft een geheim

De Porsche 996, op de markt gebracht van 1997 tot 2004, is waarschijnlijk het minst geliefde model van de 911-reeks. Dit exemplaar in kwestie is echter speciaal, ook al valt er niet meteen wat aan te zien. Het geheim? Hij is gepantserd!

Geschreven door Joris Bosseloo | 04/02/2021

Gespoten in de zeer “jaren negentig” lakkleur Dragonfly Turquoise Metallic, is deze 911 voorzien van 20 mm dikke beglazing die te herkennen is aan de bredere dan originele zwarte rand. Een gevolg van deze wijziging is natuurlijk dat het interieur veel geluidsdichter is dan oorspronkelijk.

Porsche 911 bulletproof

Advertentie

Gepantserd!

Zijn carrosserie is verstevigd met Dyneema, een zeer sterk en licht synthetisch materiaal. Om de weerstand ervan te testen, heeft Porsche niet geaarzeld om er met handvuurwapens op te schieten. Volgens het merk werden patronen van 9 mm en zelfs die komende van een 44 Magnum tegengehouden.

Porsche 911 bulletproof window

Een onaangenaam gevolg van de transformatie is dat deze 911 enorm veel meer weegt dan gewoonlijk: in plaats van 1.377 kg duidt de wijzer maar liefst 2.722 kg aan. Een beetje verwonderlijk is dat er niet aan de motor werd gesleuteld (de 3.4-liter zescilinder ontwikkelt nog steeds 300 pk en 350 Nm) waardoor de auto een pak trager is geworden. Niet zo handig als je van je vijanden vlucht, denken we dan.

Video: That Nine Eleven Guy/YouTube

Op zoek naar een tweedehandse 911? Klik dan hier. Toch liever een nieuw exemplaar met korting? Hier moet je zijn

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook