Fun

Hurtan PT Cruiser: kitsch of kunst?

De Spaanse fabrikant Hurtan heeft zich gespecialiseerd in auto’s een retro en een barokke look te geven. Vandaag wil het merk de Chrysler PT Cruiser nieuw leven inblazen door het neo-retro principe van de originele versie veel minder strak toe te passen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 4 aug. 2017 | Leestijd: 2 min

Bij zijn lancering wilde de PT Cruiser een moderne interpretatie zijn van een berlinemodel uit de jaren ’30. Volgens Hurtan was dit concept onvolledig uitgewerkt en vandaag (precies 17 jaar na de lancering) toont Hurtan zijn eigen visie, die overigens op de cabrioversie is gebaseerd.

Het volledige koetswerk werd aangepast en we zien meer prominente wangen, extra rondingen en koplampen die slechts gedeeltelijk in de spatborden werden geïntegreerd. Vooraan zit een groot verchroomd radiatorrooster dat verticaal werd opgesteld zoals bij vooroorlogse wagens. De achterkant werd verlengd en wekt de illusie dat de kofferklep het reservewiel omvat.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur van de Amerikaan oogt vertrouwd en blijft bij het oude, al werd het wel bekleed met hout en we laten het oordeel hierover volledig aan u. Deze vernieuwde PT Cruiser werd Author gedoopt en is te koop vanaf 35.000 euro.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon