Fun

Lego brengt échte Transformer op de markt

Wie sinds de jaren ’80 onder een steen leeft, weet niet wat Transformers zijn. Ze maakten hun opwachting in 1984, zowel in speelgoedrekken als op tv, en hebben op een hele generatie indruk gemaakt. Fans van het eerste en het laatste uur kunnen nu, dankzij een eerste samenwerking tussen Lego en Hasbro, hun hart weer ophalen.

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/05/2022

Wie Transformers zegt, denkt Autobots en Decepticons. Na het speelgoed van vroeger, de tekenfilms en veel recenter de filmfranchise, staan de in voertuigen veranderende robots dankzij Lego weer in de belangstelling, of ten minste Optimus Prime, de leider van ‘de goeien’.

Het door de Deense blokkenfabrikant ontwikkelde Optimus Prime is 35 cm hoog in robotstand. Getransformeerd in een truck, krimpt hij tot iets meer dan 15 cm hoog, maar wordt hij tegelijk 10,5 cm lang en 12 cm breed. Dat deze bouwset niet voor de allerkleinsten is, kon je al raden. In totaal bevat het 1.508 onderdelen.

Advertentie

Niet telkens ombouwen

Extra interessant is dat er geen ombouw nodig is om de Transformer van een vrachtwagen in een robot te doen veranderen en omgekeerd. Voorlopig (?) wordt enkel Optimus Prime uitgebracht, maar wel voorzien van zijn Energon-bijl, zijn Ion Blaster en zijn Energon-cubus.

Lego Optimus prime

Wanneer te koop?

De Optimus Prime van Lego is vanaf 1 juni beschikbaar voor de prijs van 169,99 euro.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's