Fun

Lotus herenigt Elise met Elisa

Kleine terugblik naar 1995. Lotus bereidt zich voor op de lancering van een gloednieuwe lichtgewicht roadster die teruggrijpt naar de wortels van het merk en de Elan II uit de collectieve hersenpan moet verbannen. En om de jarenlange traditie te eren, moet de naam met een ‘E’ beginnen. Elisa, dochter van de grote baas bij Lotus, zorgt voor inspiratie…

Geschreven door Joris Bosseloo | 06/08/2018

De toenmalige CEO heet Romano Artioli, een Italiaanse zakenman die Lotus indertijd van General Motors had gekocht. Hoewel hij maar drie jaar aan het hoofd is gebleven, heeft de man dus wel zijn stempel kunnen drukken op de geschiedenis van het Britse sportwagenmerk.

Elise, Elisa, what’s in a name?

Advertentie

Lotus heeft de dochter van de ex-eigenaar onlangs samengebracht met de allereerste Elise die het licht zag. Het gaat om hetzelfde exemplaar waarmee Elisa Artioli zo’n 22 jaar geleden samen met vaderlief op foto poseerde.

Elisa heeft van Lotus ook de kans gekregen om zich eens lekker uit te leven op circuit. Niet alleen achter het stuur van een Elise maar ook van de extremere Exige Sport 410 en Evora GT410.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook