Fun

Met deze Porsche kan iedereen rijden

Maar dan wel virtueel. Deze exclusieve bolide van het Duitse sportwagenmerk verschijnt namelijk in het nieuwe racegame Gran Turismo 7, dat in maart 2022 wordt gelanceerd. Maak kennis met de Porsche Vision Gran Turismo.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 7 dec. 2021 | Leestijd: 3 min

Rijden met een razendsnelle en exclusieve Porsche is een droom van vele autoliefhebbers, maar bleef tot voor kort onbereikbaar omwille van het financiële plaatje. Dankzij de digitale revolutie kwam daar echter verandering in, zodat eenieder nu gewoon vanachter zijn computer, tablet of spelconsole het stuur van een sportieve GT kan nemen.

Vooral Gran Turismo is op dit vlak een referentie met prachtige bolides die vaak door de constructeurs zelf specifiek voor het spel zijn ontworpen. Voor de lancering van de nieuwe release Gran Turismo 7, die in maart 2022 verschijnt, zijn er weer enkele fraaie sportwagens aangekondigd waaronder de Porsche Vision Gran Turismo die weldra door iedereen bestuurd kan worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Gran Turismo 7 - Porsche Vision Gran Turismo.

Deze Porsche Vision Gran Turismo heeft duidelijk het merk-DNA in zich en houdt het midden tussen een coupé die best in het gamma zou passen en een raceprototype met een heel dynamische styling.

Dat is natuurlijk het voordeel van een digitale versie met een concept dat volledig vrij en creatief kan worden uitgewerkt zonder dat er rekening gehouden moet worden met praktische en legale beperkingen. Toch is het niet onmogelijk dat bepaalde designkenmerken van deze Vision Gran Turismo ook in het toekomstige Porsche-gamma zouden opduiken.

1.300 elektrische pk’s

Porsche Vision Gran Turismo - jeu Gran Turismo 7

Hoewel natuurlijk ook de prestaties compleet virtueel blijven, gaf Porsche toch enkele interessante kenmerken mee. Het vermogen van de elektrische Vision Gran Turismo bedraagt 1.300 pk, waarmee een spurt van 0 naar 100 km/u in slechts 2,1 seconden lukt en de kaap van 200 km/h na 5,4 seconden wordt doorbroken.

De vierwielaangedreven tweezitter haalt verder een top van 300 km/u en heeft een rijbereik van 500 km. En om helemaal ecologisch te zijn is het interieur van (virtueel?) veganistisch materiaal vervaardigd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon